fbpx

Gyakran ismételt kérdések

Mi az első lépés?

A legelső lépés egy személyes konzultáció, aminek a keretén belül megnézzük a tetoválásodat, megbeszéljük a kezelés menetét és válaszolunk a kérdéseidre. Ekkor tudunk pontosabb árat is mondani, hiszen előtte látnunk kell, mivel van dolgunk. A konzultáció díjmentes.

Van-e valamilyen mellékhatása a kezelésnek?

A kezelésnek – az ajánlások betartása mellett – káros mellékhatásai nem ismertek.

Mi történik kezelés közben?

A kezelést kényelmes, fekvő helyzetben végezzük. A szemedet megfelelő védőszemüveggel védjük.

A tetoválások eltüntetésére leginkább alkalmas berendezést a jelenleg csúcstechnológiát képviselő Q-kapcsolt lézerkészüléket használjuk. A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, amelyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok a nélkül esnek szét apró darabokra, hogy a környező bőr túlságosan felmelegedne – így elkerülhető a hegképződés is.

A kezelés végén a területre nyugtató balzsamot viszünk fel.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

A kezelés ideje alkalmanként szoros összefüggésben áll a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.  Az első személyes konzultáció keretén belül tudjuk meghatározni a kezelés menetét, a várható időtartamát.

Mennyi idő kell, hogy elteljen két kezelés között?

Annak érdekében, hogy a bőr megfelelően regenerálódjon, meg kell várni a szervezet természetes tisztulásának az idejét a következő kezelések előtt. Ez a várakozási idő egyéni tulajdonságoktól függően általában 8-10 hét közé tehető.  Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre.

Mennyibe kerül a tetoválás eltávolítás?

Készítettünk Neked egy tájékoztató táblázatot, azonban egyénenként változó, hogy összesen hány kezelésre van szükség a megfelelő eredmények eléréséhez.

A feltűntetett árak általános tájékoztató jellegűek a teljesség igénye nélkül és egyénenként eltérnek, eltérhetnek, hiszen több dologtól is függ a kezelés. A tetoválás mérete mellett fontos, hogy milyen színű, hány árnyalatból épül fel, milyen mélyen van, milyen festékkel készült, milyen régi, mennyire fakult, stb. Alkalmankénti árat tudjuk a kezelést megelőző konzultáció során kikalkulálni. A kezelést megelőző konzultáció vendégeinknek díjmentes.

Hány alkalommal kell kezelésre mennem?

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A speciális lézernyaláb először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, majd ezek eltüntetésével kerülhet sor a mélyebb rétegek kezelésére. A kezeléssorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan elhalványodik.

A tetoválás eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, amely a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől függően változhat. Természetesen az egyéni érzékenységet, tulajdonságokat is figyelembe vesszük.

A kezelés ideje alkalmanként szoros összefüggésben áll a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.

Az első konzultáció keretén belül tudjuk meghatározni a kezelés menetét, a várható időtartamát.

Szabad-e a tetoválás eltüntetés előtt szőrteleníteni?

Igen, sőt kérünk is rá, hogy a tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felületet borotváld le.

A kezelés előtt 1 héttel szabad még gyantázni, de egy héten belül már nem, más szőrtelenítő módszert pedig tilos alkalmazni.

A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.

Mi a teendőm a kezelések előtt?

A személyes konzultáción mindent megbeszélünk, de néhány dolog elöljáróban:

 • Bizonyos dermatológiai készítmények használatát fel kell függeszteni a kezelések előtt. Erre a konzultáció során is kitértünk. (pl.: mélyhámlasztás, szőkítés után 3 hétig nem alkalmazható a lézeres terápia a kezelendő felületen.)
 • A tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felület szőrteleníteni kell borotválással. A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.
 • A lézeres kezelésre kérjük, tiszta bőrfelülettel érkezz, testápolótól és egyéb kozmetikumoktól mentesen.
 • A kezelésre kényelmes ruházatban érkezz, ami takarja a kezelendő felületet.
 • Kérjük, a kezelés előtti napon ne használj parfümöt, krémet, és bármilyen egyéb kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen.
 • A lézeres kezelést megelőző 2 hétben szolárium és önbarnító készítmények használatát kerülni kell. Két kezelés között a napozni időintervallumokban, magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett szabad.
Mi a teendőm kezelések után?

Nincs sok teendő, néhány dologra kell figyelni, de arra fokozottan!

A kezelések között óvni kell a bőrt az UV sugárzástól (napozás és szolárium), valamint fényvédő krém használata is javasolt. A lézer-fény nem barnító hatású, de UV hatására az adott területen mégis egyenetlen barnulás (hyperpigemntáció) alakulhat ki.

Bármilyen önbarnító tartalmú krém használata tilos. Két kezelés között a napozni csak magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett szabad, de csak rövid időintervallumokban. Javasoljuk, hogy a kezelést követő 7 napban kerüld az uszodákat, közösségi fürdőző helyeket, gőzfürdőket, szaunákat.

A bőrradírok használata a kezelések között TILOS a kezelendő felületen. Ne dörzsöld, vagy vakard a kezelt felületet.

Ne epiláld a kezelt területet sem gyantával, se csipesszel, sem szőrtelenítő krémmel a kezelések között. KIZÁRÓLAG a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás. Igyál sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet.

A lézerest kezelést követően 2 hétig nem szabad szoláriumozni és önbarnító készítményt használni.  

Bármely új bőrgyógyászati termék használatáról fontos tájékoztatni a lézeres eltávolítást végző terapeutát!

Nagyon érzékeny a bőröm, bevörösödhet-e, vagy begyulladhat-e a lézertől?

Előfordulhat bőrpír a kezelt felületen, valamint agresszív pigment anyagok esetén a festékanyag a bőr pórusain keresztül is távozhat. Ennek során a tetoválás bevéséshez hasonló varosodás keletkezhet. Ennek gyógyulása a tetoválás bevitelekor keletkezett varosodáshoz hasonló, azonban fordított jelenség játszódik le: a var gyógyulása során további pigmentek távoznak a bőrből.

Mi történik a szemöldökömmel kozmetikai tetoválás eltűntetése során?

A szőrszálak világosodhatnak a tetoválás pigmentjéhez hasonlóan, ez nem végleges állapot. Amennyiben Vendégünk kéri, a kezelés után szemöldökét az eredeti árnyalatra festjük kozmetikus kollégánk segítségével.

Mikor nem javasolt a kezelés?

Mint minden kozmetikai kezelésnek a lézeres tetoválás eltávolításnak is vannak ellenjavallatai:

 • Terhesség alatt és szoptatás ideje alatt.
 • Cukorbetegség, epilepszia esetén.
 • Sugárkezelés, kemoterápia ideje alatt és daganatos megbetegedés (ide értendő a melanoma is) esetén.
 • Aktív bőrbetegség és aktív herpesz esetén.
 • Lázas állapot idején.
 • Autoimmun betegség esetén.
 • Keloidos (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Nyílt sebek, sérülések felületén.
 • Fokozott fényérzékenység, vagy fényallergia esetén.
 • Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése esetén. (Pl.: barbiturátok, Béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők, retinoidok, B-vitamin komplexek, fokozott A-vitamin fogyasztásesetén.)
 • Minden bőrvékonyító készítmény használata esetén.
 • Frissen barnított bőr esetén. (kezelést megelőző 2 hétben történt bőrbarnítás során, történjen ez akár napozás, szoláriumozás, vagy egyéb bőrbarnító krémek, készítmények használatával)
 • A kezelést megelőző 7 napban történt gyantázás, vagy bárminemű epillálás esetén, kivéve borotválás.

FONTOS! A kezelést végző kolléga a beavatkozás jogát fenntartja magának, amennyiben bármilyen, a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlel.

Árlista körvonalas tetoválás eltüntetésére

 

Árlista satírozott tetoválás eltüntetésére

 

Szemöldökök sminktetoválásának eltüntetése 27000 Ft, ami szükség esetén max. 3 alkalmat foglal magába.

Természetesen a táblázatban felsoroltaktól eltérő méretű tetoválások kezelését is vállaljuk. A táblázat indikatív jellegű, pontos ajánlatot személyes konzultáció során tudunk adni.