TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

Szabadulj meg megunt vagy elrontott tetoválásodtól, hegmentesen! – modern lézertechnikai kezelésünk bármilyen színű tetoválás halványítására vagy eltávolítására alkalmas, plasztikai sebészeti beavatkozás és maradandó hegek nélkül.

A kezelések során csúcstechnológiát használunk, amellyel lehetőség nyílik a sminktetoválás halványítására is. Lehetséges akár szemöldökformát is változtatni. 

Az esztétikai megfontolásokon túl másik fontos szempont lehet, hogy a tetoválással együtt a szervezetre veszélyes méreganyagoktól is megszabaduljunk.

Kezelés előtt

2 nappal a kezelés után

6 héttel az első kezelés után

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS?

 • Nem invazív eljárás, azaz nem igényel sebészeti beavatkozást. Nem hagy heget vagy heghez hasonló nyomot.
 • Nincs szükség helyreállítási időszakra. Az eljárás után azonnal visszatérhetünk a mindennapi tevékenységeinkhez.
 • Tartós eredmény
 • Távoznak a festékben található méreganyagok a szervezetből
 • Újra sima, ép bőr a kezelt felületen

HOGYAN MŰKÖDIK A TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS?

Csak a lézersugár képes tűk és szike nélkül hatékonyan beavatkozni, hiszen elnyelődik a festékszemcsékben és apró darabokra bontja, darabolja azokat.

A kezelés során lézerfény-villanásokkal porítjuk a pigmenteket, amelyek a kezelést követő hetekben részben a nyirokrendszeren keresztül, részben a falósejtek segítségével eltávoznak a szervezetből.

Különösen agresszív, jellemzően magas nehézfém tartalmú festékek esetén a pigmentek a bőr pórusain keresztül is kilökődhetnek a kezelés menete során.

HÁNY ALKALOM SZÜKSÉGES A TARTÓS EREDMÉNY ELÉRÉSÉHEZ?

A kezelések száma nagymértékben függ a tetováló festék összetételétől, a tetoválás méretétől, a festék minőségétől és annak bőr alá juttatott mennyiségétől és mélységétől.

Természetesen az egyéni érzékenységet, tulajdonságokat is figyelembe vesszük.

HASZNOS TUDNIVALÓK A TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁSHOZ

A kezelés menete

 • Díjmentes személyes konzultáció
 • Adatok felvétele, beleegyező nyilatkozat kitöltése
 • Bőrtípus meghatározása
 • Kezelendő terület szabaddá tétele
 • Szükség esetén szemölcs, anyajegy, vagy tetoválás letakarása
 • Intim terület szőrtelenítése esetén eldobható fehérneműt mi biztosítunk

A kezelést kényelmes, fekvő helyzetben végezzük. A Vendég szemét – a kezelés típusától függően – megfelelő védőszemüveggel védjük. A kezelés közben ponthő-érzés alakulhat ki a kezelt ponton. Végezetül a bőrre nyugtató balzsamot viszünk fel.

A kezelés után

A kezelések között óvja bőrét UV sugárzástól (napozás és szolárium), valamint fényvédő használata javallt. A lézer-fény nem barnító hatású, de UV hatására az adott területen mégis egyenetlen barnulás (hyperpigemntáció) alakulhat ki.
Ne használjon önbarnító krémet, bármely új bőrgyógyászati termék használatáról fontos tájékoztatni a Terapeutát. Ne használjon illatosított krémet a kezelt felületen 1 héten belül. Javasoljuk, hogy a kezelést követő 7 napban kerülje az uszodákat, közösségi fürdőző helyeket, gőzfürdőket, szaunákat.
A bőrradírok használata a kezelések között TILOS a kezelendő felületen. Ne dörzsölje, vagy vakarja a kezelt felületet. Ne epilálja a kezelt területet sem gyantával, se csipesszel, sem szőrtelenítő krémmel a kezelések között. KIZÁRÓLAG a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás. Igyon sok folyadékot.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi az első lépés?

A legelső lépés egy személyes konzultáció, aminek a keretén belül felmérjük Vendégünk számára legmegfelelőbb kezelési formát.

Mi a teendőm a kezelések előtt?

Bizonyos dermatológiai készítmények használatát fel kell függeszteni a kezelések
előtt. Erre a konzultáció során kitértünk. (pl.: mélyhámlasztás, szőkítés után 3 hétig
nem alkalmazható a lézeres terápia a kezelendő felületen.)

A tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felület szőrteleníteni kell borotválással. A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.

A lézeres kezelésre kérjük, tiszta bőrfelülettel érkezzen (testápoló és egyéb kozmetikumoktól mentesen).

A kezelésre kérjük a következő öltözékben érkezzen: kényelmes ruházat, ami takarja a kezelendő felületet.

Kérjük, a kezelés előtti napon ne használjon parfümöt, arckrémet, és bármilyen egyéb kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen.

A lézeres kezelést megelőző (és követő) 2 hétben szolárium és önbarnító készítmények használatát kerülni kell. Két kezelés között a napozás csak rövid intervallumokban, magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett lehetséges.

Mi a teendőm a kezelések után?

A lézerest kezelést követő (és megelőző) 2 hétben szolárium és önbarnító készítmények használatát kerülni kell. Két kezelés között a napozás csak rövid intervallumokban, magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett lehetséges.

Van-e valamilyen mellékhatása a kezelésnek?

A kezelésnek – az ajánlások betartása mellett – káros mellékhatásai nem ismertek.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

A tetoválás méretétől függően változik a kezeléshez szükséges idő. A személyes konzultáció során pontos információval tudunk szolgálni. Pl. Szemöldök smink tetoválás eltávolítása: 20 perc/ alkalom

Szabad-e a tetoválás eltüntetés előtti szőrteleníteni?

A kezelés előtt 1 héttel le lehet gyantázni kezelendő felületről a szőrszálakat.

A tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felület szőrteleníteni kell borotválással. A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.

Hány alkalommal kell kezelésre mennem?

A tetoválás eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, amely a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől függően változhat. Természetesen az egyéni érzékenységet, tulajdonságokat is figyelembe vesszük.

Mi történik a szemöldökömmel kozmetikai tetoválás eltűntetése során?

A szőrszálak világosodhatnak a tetoválás pigmentjéhez hasonlóan, ez nem végleges állapot. Amennyiben Vendégünk kéri, a kezelés után szemöldökét az eredeti árnyalatra festjük kozmetikus kollégánk segítségével.

Nagyon érzékeny a bőröm, bevörösödhet-e, vagy begyulladhat-e a lézertől?

Előfordulhat bőrpír a kezelt felületen, valamint agresszív pigment anyagok esetén a festékanyag a bőr pórusain keresztül is távozhat. Ennek során a tetoválás bevéséshez hasonló varosodás keletkezhet. Ennek gyógyulása a tetoválás bevitelekor keletkezett varosodáshoz hasonló, azonban fordított jelenség játszódik le: a var gyógyulása során további pigmentek távoznak a bőrből.

Mikor nem javasolt a kezelés?
 • Fokozott fényérzékenység, fényallergia esetén
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése esetén (pl.: Barbiturátok, Béta-blokkolók, Non-steroid gyulladáscsökkentők, Retinoidok, B-vitamin komplexek, fokozott A-vitamin fogyasztás esetén)
 • Minden bőrvékonyító készítmény használata esetén
 • Frissen barnított bőr esetén (kezelést megelőző 2 hétben történt bőrbarnítás során)
 • A kezelést megelőző 2 hétben történt gyantázás, vagy bárminemű epilálás esetén
 • Tetoválás és tetoválás eltávolításának a helyén
 • Fehér, ősz és szőke szőrszálak esetén
 • Terhesség alatt
 • Sugárkezelés, kemoterápia ideje alatt és daganatos megbetegedés esetén
 • Aktív bőrbetegség és aktív herpesz helyén
 • Lázas állapot idején
 • Nyílt sebek felületén

FONTOS! A kezelést végző kolléga a beavatkozás jogát fenntartja magának, amennyiben bármilyen, a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlel.

Mennyibe kerül a tetoválás eltávolítás?

Egyénenként változó az, hogy összesen hány kezelésre van szükség a megfelelő eredmények eléréséhez, ezért az alkalmankénti árat tudjuk a kezelést megelőző, díjmentes konzultáció során kikalkulálni.