TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

Korábban csak plasztikai sebészeti beavatkozással lehetett a tetoválásoktól megszabadulni, mely során akár maradandó hegeket is maradhattak hátra. Ma már a modern lézertechnikai berendezések alkalmazásával, bármilyen színű tetoválást hegmentesen el lehet nagymértékben halványítani, vagy akár teljesen eltűntetni. Hogyan tüntethető el a tetoválás?

A tetováló szakember előre megrajzolt kontúrok mentén – jellemzően tű(k) segítségével – juttatja be a festéket a bőr mélyebb rétegébe, ahol azt a festékben található ülepítő anyagok lent tartják. Ezek az ülepítő anyagok korábban akár a szervezetre káros nehézfém részecskéket is tartalmaztak, tartalmazhattak. A szabályozás e tekintetben viszonylag fiatalnak mondható, mindössze 2012-ben szabályozták a kereskedelembe hozható tetováló festékek összetételét. Az esztétikai megfontolásokon túl másik fontos szempont lehet, hogy a tetoválással együtt a szervezetre veszélyes méreganyagoktól is megszabaduljunk.

Csak a lézersugár képes tűk és szike nélkül hatékonyan beavatkozni, hiszen elnyelődik a festékszemcsékben és apró darabokra fragmentálja (bontja, darabolja) őket. A kezelés során lézerfény-villanásokkal porítjuk a pigmenteket, amelyek a kezelést követő hetekben részben a nyirokrendszeren keresztül, részben a falósejtek segítségével eltávoznak a szervezetből. Különösen agresszív, jellemzően magas nehézfém tartalmú festékek esetén a pigmentek a bőr pórusain keresztül is kilökődhetnek a kezelés menete során.

A kezelésen száma nagymértékben függ a tetováló festék összetételétől, bevitt mennyiségétől, az átkarcolások számától és mélységétől.

Kezelés előtt

2 nappal a kezelés után

6 héttel az első kezelés után

MIVEL VÉGEZZÜK A KEZELÉST?

Sötét és színes tetoválások heg nélküli eltávolítása!

A tetoválások eltüntetésére leginkább alkalmas berendezés a jelenleg csúcstechnológiát képviselő Q-kapcsolt lézerkészülék. A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, amelyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok a nélkül esnek szét apró darabokra, hogy a környező bőr túlságosan felmelegedne – így elkerülhető a hegképződés is.

Hány kezelés szükséges?

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, majd ezek eltüntetésével kerülhet sor a mélyebb rétegek kezelésére. Annak érdekében, hogy a bőr megfelelően regenerálódjon, meg kell várni a szervezet természetes tisztulásának az idejét a következő kezelések előtt. Ez a várakozási idő egyéni tulajdonságoktól függően általában 8-10 hét közé tehető. Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre.
A kezeléssorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan elhalványodik.
A tetoválás eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, amely a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől függően változhat. Természetesen az egyéni érzékenységet, tulajdonságokat is figyelembe vesszük.
A kezelés ideje alkalmanként szoros összefüggésben áll a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.
Az első konzultáció keretén belül tudjuk meghatározni a kezelés menetét, a várható időtartamát.
A tetoválás eltávolítása kb. 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként, mely függ a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.

HASZNOS TUDNIVALÓK A TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁSHOZ

A kezelés menete

 • Személyes konzultáció. (Díjmentes.)
 • Adatok felvétele, beleegyező nyilatkozat kitöltése,
 • Bőrtípus meghatározása,
 • Kezelendő terület szabaddá tétele,
 • Szükség esetén szemölcs, anyajegy, vagy tetoválás letakarása.
 • Intim terület szőrtelenítése esetén eldobható fehérneműt mi biztosítunk.

A kezelést kényelmes, fekvő helyzetben végezzük. A Vendég szemét – a kezelés típusától függően – megfelelő védőszemüveggel védjük. A kezelés közben ponthő-érzés alakulhat ki a kezelt ponton. Végezetül a bőrre nyugtató balzsamot viszünk fel.

A kezelés után

A kezelések között óvja bőrét UV sugárzástól (napozás és szolárium), valamint fényvédő használata javallt. A lézer-fény nem barnító hatású, de UV hatására az adott területen mégis egyenetlen barnulás (hyperpigemntáció) alakulhat ki.
Ne használjon önbarnító krémet, bármely új bőrgyógyászati termék használatáról fontos tájékoztatni a Terapeutát. Ne használjon illatosított krémet a kezelt felületen 1 héten belül. Javasoljuk, hogy a kezelést követő 7 napban kerülje az uszodákat, közösségi fürdőző helyeket, gőzfürdőket, szaunákat.
A bőrradírok használata a kezelések között TILOS a kezelendő felületen. Ne dörzsölje, vagy vakarja a kezelt felületet. Ne epilálja a kezelt területet sem gyantával, se csipesszel, sem szőrtelenítő krémmel a kezelések között. KIZÁRÓLAG a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás. Igyon sok folyadékot.

Mikor nem javasolt a kezelés?

 • Terhesség alatt és szoptatás ideje alatt.
 • Cukorbetegség, epilepszia esetén.
 • Sugárkezelés, kemoterápia ideje alatt és daganatos megbetegedés (ide értendő a melanoma is) esetén.
 • Aktív bőrbetegség és aktív herpesz esetén.
 • Lázas állapot idején.
 • Autoimmun betegség esetén.
 • Keloidos (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Nyílt sebek, sérülések felületén.
 • Fokozott fényérzékenység, vagy fényallergia esetén.
 • Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése esetén. (Pl.: barbiturátok, Béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők, retinoidok, B-vitamin komplexek, fokozott A-vitamin fogyasztásesetén.)
 • Minden bőrvékonyító készítmény használata esetén.
 • Frissen barnított bőr esetén. (kezelést megelőző 2 hétben történt bőrbarnítás során, történjen ez akár napozás, szoláriumozás, vagy egyéb bőrbarnító krémek, készítmények használatával)
 • A kezelést megelőző 7 napban történt gyantázás, vagy bárminemű epillálás esetén, kivéve borotválás.

FONTOS! A kezelést végző kolléga a beavatkozás jogát fenntartja magának, amennyiben bármilyen, a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlel.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi az első lépés?

A legelső lépés egy személyes konzultáció, aminek a keretén belül felmérjük Vendégünk számára legmegfelelőbb kezelési formát.

Mi a teendőm a kezelések előtt?

Bizonyos dermatológiai készítmények használatát fel kell függeszteni a kezelések
előtt. Erre a konzultáció során kitértünk. (pl.: mélyhámlasztás, szőkítés után 3 hétig
nem alkalmazható a lézeres terápia a kezelendő felületen.)

A tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felület szőrteleníteni kell borotválással. A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.

A lézeres kezelésre kérjük, tiszta bőrfelülettel érkezzen (testápoló és egyéb kozmetikumoktól mentesen).

A kezelésre kérjük a következő öltözékben érkezzen: kényelmes ruházat, ami takarja a kezelendő felületet.

Kérjük, a kezelés előtti napon ne használjon parfümöt, arckrémet, és bármilyen egyéb kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen.

A lézeres kezelést megelőző (és követő) 2 hétben szolárium és önbarnító készítmények használatát kerülni kell. Két kezelés között a napozás csak rövid intervallumokban, magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett lehetséges.

Mi a teendőm a kezelések után?

A lézerest kezelést követő (és megelőző) 2 hétben szolárium és önbarnító készítmények használatát kerülni kell. Két kezelés között a napozás csak rövid intervallumokban, magas faktorszámú fényvédő krém használata mellett lehetséges.

Van-e valamilyen mellékhatása a kezelésnek?

A kezelésnek – az ajánlások betartása mellett – káros mellékhatásai nem ismertek.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

A tetoválás méretétől függően változik a kezeléshez szükséges idő. A személyes konzultáció során pontos információval tudunk szolgálni. Pl. Szemöldök smink tetoválás eltávolítása: 20 perc/ alkalom

Szabad-e a tetoválás eltüntetés előtti szőrteleníteni?

A kezelés előtt 1 héttel le lehet gyantázni kezelendő felületről a szőrszálakat.

A tetoválás eltávolítás előtti napon a kezelendő felület szőrteleníteni kell borotválással. A kezelések közötti időben, a kezelt felületen csak borotvás szőrtelenítést alkalmazható, amennyiben szükséges.

Hány alkalommal kell kezelésre mennem?

A tetoválás eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, amely a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől függően változhat. Természetesen az egyéni érzékenységet, tulajdonságokat is figyelembe vesszük.

Mi történik a szemöldökömmel kozmetikai tetoválás eltűntetése során?

A szőrszálak világosodhatnak a tetoválás pigmentjéhez hasonlóan, ez nem végleges állapot. Amennyiben Vendégünk kéri, a kezelés után szemöldökét az eredeti árnyalatra festjük kozmetikus kollégánk segítségével.

Nagyon érzékeny a bőröm, bevörösödhet-e, vagy begyulladhat-e a lézertől?

Előfordulhat bőrpír a kezelt felületen, valamint agresszív pigment anyagok esetén a festékanyag a bőr pórusain keresztül is távozhat. Ennek során a tetoválás bevéséshez hasonló varosodás keletkezhet. Ennek gyógyulása a tetoválás bevitelekor keletkezett varosodáshoz hasonló, azonban fordított jelenség játszódik le: a var gyógyulása során további pigmentek távoznak a bőrből.

Mennyibe kerül a tetoválás eltávolítás?

A kezelések során csúcstechnológiát használunk, amivel a Vendégünknek lehetősége nyílik a tetoválás halványítására,ha szeretne pl.: szemöldökformát változtatni újratetoválás előtt vagy akár 80%-os eltávolítására. Egyénenként változó az, hogy összesen hány kezelésre van szükség a megfelelő eredmények eléréséhez, ezért az alkalmankénti árat tudjuk a kezelést megelőző konzultáció során kikalkulálni. A kezelést megelőző konzultáció vendégeinknek díjmentes.

ÁRLISTA TETOVÁLÁS ELTÜNTETÉSÉRE

A szolgáltatási árak nagy mértékben függnek a kezelendő felület nagyságától és állapotától. A feltűntetett árak általános tájékoztató jellegűek a teljesség igénye nélkül és egyénenként eltérnek, eltérhetnek.

Szemöldökök tetoválásának eltüntetése 27.000 Ft, ami szükség esetén max. 3 alkalmat foglal magába.

A fentiektől eltérő méretű tetoválások kezelését is vállaljuk, kérje árajánlatunkat elérhetőségeinken.